– Det er stor forskjell på et industrielt bryggeri og et mikrobryggeri, så dette fører ikke til at vi abdiserer fra tronen som verdens nordligste bryggeri, påpeker kommersiell direktør i Mack, Roger Karlsen.

Bra for interessen

I forrige uke skrev NRK at de første dråpene fra det nye mikrobryggeriet i Longyearbyen, Svalbard Bryggeri AS, nå er tappet. Dermed produseres verdens nordligste øl nå på Svalbard. Ettersom dette er snakk om et mikrobryggeri, til forskjell fra Mack, har sistnevnte imidlertid ingen planer om å endre på markedsføringen som verdens nordligste bryggeri.

– Nei, det har vært flere mikrobryggeri som har dukket opp de siste årene nord for Tromsø, men vi er fortsatt det nordligste industrielle bryggeriet. Når det er sagt synes vi det er veldig bra for ølinteressen i Norge at det dukker opp stadig nye mikrobryggeri. Øl har blitt den nye vinen, mener Karlsen.

Flere ølsorter

Selv om ølsalget i Norge ifølge Macks kommersielle direktør har holdt seg på et stabilt nivå de siste årene, merker bryggeriet en klar utvikling som følge av den økte ølinteressen.

– Vi ser at det nå selges flere typer øl sammenlignet med tidligere, i tillegg til at betalingsviljen for annet enn mainstream-øl har vokst. Det har i tillegg til en oppblomstring av mikrobryggeri ført til at vi har fått flere ølsorter inn i butikkjedene enn hva vi hadde tidligere.