Denne helga arrangeres det prestisjetunge bilcross-stevne i Ramfjordmoen, der "alle" bilentusiastene i Troms stiller opp for å delta. For mange er det en vane å dra tilbake år etter år for og kjøre, men for ungguttene Marius Johansen og Joachim Bjørnås så har de alltid sittet på sidelinja og sett de andre kjøre. Etter flere år med venting, fikk de denne helga muligheten for første gang å teste ut BMW-ene sine i oppvisningsklassen.

- Det føles ganske bra og endelig være her med sin egen bil. Jeg har gledet meg til det i mange år, sier Joachim Bjørnås til iTromsø.

Marius Johansen var tidligere denne sommeren i Sør-Norge og teste ut noen av banene der, men gledet seg enormt til å kjøre på hjemmebane.

- Det har gått ganske bra, men i det første heatet jeg kjørte hadde vi glemt å etterfylle med bensin, så jeg måtte kjøre ut på andrerunden. Men runden etter synes jeg det gikk kanonbra. Jeg liker banen og bilen går, så jeg er fornøyd, smiler Johansen.

- Det er helt topp

Det mangler heller ikke på kjøreglede i resten av familiene til de purunge sjåførene. Begge fedrene, Rune "Gassfot" Johansen og Stian Bjørnås har lenge vært med i bilcross-sirkuset, og hadde vunnet sine heat på den første dagen i Ramfjordmoen. De har ingen problemer med at deres sønner er ute på banen sittende bak rattet i hver sin BMW.

- Det er helt topp at de er med her i dag. Jeg synes faktisk det er artigere enn å kjøre selv, sier senior Johansen.

Stian har heller ikke noe imot at Joachim er i gang med sin kjørekarriere.

- Det er bare lekkert og det er akkurat sånn det skal være. De er født og oppvokst på banen, og jeg tror de har gledet seg akkurat til denne helga i mange år, sier pappa Bjørnås.

Som far som sønn

Sjeldent har uttrykket "som far som sønn" vært mer passende enn i dette tilfellet. Joachim og Marius kunne knapt vært mer lik sine fedre når det gjelder lidenskapen for å kjøre så raskt som mulig med motorisert kjøretøy.

- Faren min har nå kjørt siden 1999, og jeg ble født i 2000. Så jeg har nå vært med siden jeg ble født, sier junior Johansen.

Det er ingen tvil om at 15-åringene synes det er en herlig følelse og endelig få kjøre.

- Det er stas og bare si til kompisene at man har kjørt bil, mens de må vente en god stund til, smiler Joachim Bjørnås.

STORFORNØYD: Duoen kunne ikke vært mer fornøyd med bilene sine. Foto: Robin Andersen
SOM FAR SOM SØNN: Rune "Gassfot" Johansen, Marius Johansen, Stian Bjørnås og Joachim Bjørnås poserer foran bilene. Foto: Robin Andersen