Denne uka har det blitt arrangert Tour de Motorsport i Midt-Norge, et kjempestort bilcrossarrangement som har inneholdt stevner på onsdag, torsdag og lørdag. Marius Johnsen fra Tromsø var til stede sammen med familien for å delta, og han fikk testet noen av de aller beste kjørebanene i Norge i Støren i Sør Trøndelag, Tynset i Hedmark og Bjorli i Oppland.

-  Det har vært helt sykt. Jeg anbefaler alle som har mulighet til å kjøre Tour de Motorsport, for det er den villeste opplevelsen jeg har hatt, sier Marius Johansen til iTromsø.

- Slengt rundt i grøfta

Den unge føreren kan ikke stille i konkurranser grunnet hans unge alder, men deltok i oppvisningsklassen. I Tynset i Hedmark fikk det mange kanskje har mareritt om å gjøre, nemlig å rulle rundt med bilen. Men der sikkert de aller fleste ville fått panikk, tok den modige 15-åringen det som et lite "uhell".

- Det gikk litt fort i en sving der jeg fikk en altfor kraftig sleng, så da ble jeg bare slengt rundt i grøfta, sier Johansen.

- Og det gikk greit?

- Ja, da, det er ingen problem. Det er så bra sikkerhet i bilene der man er pålagt å ha på seg trelagskjøredress, hjelm, nakkekrage, i tillegg at det er mange elementer i bilen som skal unngå at man får skader, så jeg tenkte ikke så mye på det.

Sønnen til "Gassfot"

Det mangler heller ikke på kjøreglede i familien. Moren til Marius, Jill Johansen, deltok i kvinneklassen i Tour de Motorsport, mens pappa er ingen ringere enn selveste Rune "Gassfot" Johansen. Der mange små barn hadde nok med å leke med biler, så tok Marius det til et nytt nivå og ble med pappa på kjøreturer året etter han ble født.

- Pappa begynte å kjøre konkurranser i 1999, og året etter ble jeg født. Da tok han meg med i bilen på konkurransene, så før jeg hadde fylt tre-fire år så hadde jeg besøkt alle kjørebanene i Nord-Norge, forteller Johansen.

Til neste år kan unggutten stille opp i juniorklassen, men drømmene strekker seg lengre enn det.

- Drømmen er å kjøre rallycross, det er det store målet, sier Johansen